High Tea

High Tea: Wenst u graag een offerte op maat? Neem dan nu contact met ons op via info@luxury-chefs.nl

Inhoud wissel
Inhoud wissel
Inhoud wissel

In het kort

High tea is erg populair in Nederland! Samen met familie, vrienden of collega’s genieten van verschillende zoetigheden, en hartige hapjes. De Tea ’s in Nederland wordt in Engeland ook wel de “Afternoon Tea” genoemd. In Nederland vinden de tea’s voornamelijk plaats tussen 14:00 uur en 17:00 uur.

 

Het ontstaan
High tea Is de overgewaaide variant van de Afternoon Tea uit Engeland. In de jaren 1800 was het normaal om pas te dineren rond 20:30 uur. Volgens het officiële verhaal heeft hertogin Anna Maria Russel de  tea bedacht, zij vond namelijk dat de tijd tussen de lunch en het diner erg lang was. Rond 1840 Nuttigde zij een lichte maaltijd met een kopje thee.
High Tea
High Tea
Welke thee?

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende thee soorten. Elk gebied, thee heeft zijn eigen kenmerken. Net als wijn heb je tegenwoordig  theekenners, die ook wel de thee sommeliers worden genoemd. De volgende thee soorten worden het meest gebruikt tijdens een Tea:  Zwarte thee, groene thee, rooibosthee en kruidenthee.

 

 

Bij welke gelegenheid past een Tea?

High Tea’s zijn heel toepasselijk bij verjaardagen, vriendinnenuitjes, personeelsuitstapje, jubilea, Moederdag en kleinkinderen met opa en oma. Een  Tea kunt u ook perfect combineren met een activiteit/workshop.

High Tea